5 Verrassende stedentrips

Geplaatst op 08-10-2021

Categorie: Reizen en recreatie

Edinburgh

De Schotse hoofdstad Edinburgh is voor mij de mooiste stad van Groot-Brittannië. De Royal Mile loopt dwars door de stad in de oude stad. Een historische mijl die het indrukwekkende Edinburgh Castle verbindt met het Royal Palace of Holyrood House. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen maken op de heuvel van Arthur's Seat. Minder een klimmer? Bezoek dan Calton Hill voor mooi uitzicht. Bezoek het New Town-gebied, het schattige Dean Village of bekijk het kerkhof van Greyfriar's Kirkyard. De stad Edinburgh met zijn Edinburgh bezienswaardigheden heeft een ondergrondse geschiedenis die je het beste kunt ervaren tijdens een ondergrondse tour. Na je wandeling kom je natuurlijk in een pub terecht om af te sluiten met een goed glas whisky.

Amsterdam

Onze eigen hoofdstad Amsterdam mag immers niet ontbreken op dit lijstje. Veel steden in de wereld bezocht, maar de charme van Amsterdam is uniek. De prachtige grachten, wereldberoemde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Het prachtige paleis op de Dam gecombineerd met andere uitersten zoals de rosse buurt. Amsterdam blijft een stad die je zal verrassen, hoe vaak je hem ook bezoekt.

Granada

Als je ooit de Spaanse regio Andalusië bezoekt, mag een bezoek aan Granada zeker niet ontbreken. De stad heeft een lange Moorse geschiedenis die je kunt beleven in de wijk Albayzin. In de grottenwijk Sacromonte ervaar je een heel andere kant van Granada, namelijk de flamenco van de zigeuners. De belangrijkste reden om naar Granada te komen is het Alhambra met het prachtige Nasridpaleis. Het "rode fort" is de toeristische trekpleister van Spanje, een prachtig paleis in Moorse stijl met prachtige omliggende tuinen en het aangrenzende zomerpaleis van Generalife. Mis de Tombe van de Koningen in de kathedraal van Granada niet. Zoekt u nog meer leuke bezienswaardigheden in Spanje? Overweeg dan eens het sfeervolle San Sebastian in het Baskenland of bezoek steden als Segovia en Avila in de kastelenregio Castilië en Leon.

Dubai

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is maar een klein stukje verder weg (zes uur) en eigenlijk het gekke want de stad heeft weinig met cultuur te maken. De enorme moderne verandering die de stad Dubai heeft ondergaan, is precies wat Dubai zijn enorme charme geeft. De bezienswaardigheden hier gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste. Bezoek de Burj Khalifa, de Burj Khalifa is de hoogste wolkenkrabber ter wereld, de grootste fontein, de grootste bloementuin, het grootste reuzenrad enzovoort. Tijdens een Dubai woestijn excursie ervaar je vervolgens hoe deze stad midden in de woestijn is gebouwd. Behalve de vele pretparken in Dubai, een ideale stedentrip om van de ene verrassing in de andere te komen.

Sevilla

Na Granada nog een stad uit Andalusië in dit lijstje van de mooiste steden. Sevilla heeft mijn hart veroverd door het enorme, gezellige centrum met talloze oude gebouwen en smalle straatjes waar je heerlijk kunt ontspannen met een sangria of tapas. Deze stad heeft ook een enorme Moorse geschiedenis met als belangrijkste attractie het Real Alcazar de Sevilla, het koninklijk paleis. Tegenover het Alcazar moet je ook de enorme kathedraal bezoeken met de Moorse Giralda-toren. Daarnaast heeft de stad tal van monumenten die wereldtentoonstellingen herdenken. De bekendste is de Plaza de España in het Maria Luisa Park. Bezoek 's avonds de sfeervolle wijk Triana aan de overkant van de rivier.