Een affiliate webwinkel beginnen met een klein budget

Geplaatst op 14-03-2022

Categorie: Computer en internet

Online inkomsten genereren kan met behulp van uw eigen affiliate webwinkel, die u gemakkelijk kunt opzetten zonder dat er kennis van sites bouwen nodig is. Door een webhosting pakket af te sluiten en daarop een PHP script te installeren, kunt u vrij eenvoudig een affiliate shop beginnen. Op deze wijze is met een klein budget en zonder programmeerkennis een winstgevende affiliate winkel op te zetten.

Het PHP script waarmee u een affiliate webwinkel kunt beginnen, wordt geleverd door het bedrijf Vrolijk Internet Services. Met dit script krijgt u een complete affiliate shop tot uw beschikking, inclusief beheerpaneel waarbinnen u kunt inloggen als beheerder en waarmee u de affiliate shop kunt aanpassen. De inloggegevens hiervoor kunt u tijdens de installatie van het affiliate script instellen.

Na de installatie van het affiliate script kunt u via de door u gekozen inloggegevens inloggen binnen het beheerpaneel en productfeeds integreren in uw affiliate shop. Met productfeeds kunnen geautomatiseerd nieuwe producten binnen uw shop worden opgenomen. Omdat productfeeds periodiek worden verwerkt, wordt de productinformatie om de zoveel tijd geactualiseerd. Dit betekent dat bijvoorbeeld prijswijzigingen automatisch binnen uw webwinkel zichtbaar zal worden, zonder dat u handmatig prijzen hoeft aan te passen. Het script kan productfeeds van onder andere Daisycon en Tradedoubler periodiek verwerken.

U kunt binnen de beheeromgeving rubrieken aanmaken en producten binnen deze rubrieken plaatsen. Productfeeds kunnen op zo een manier worden gekoppeld aan uw rubrieken, dat nieuwe producten binnen een feed automatisch binnen de juiste rubriek geplaatst worden. Zo kunt u een affiliate shop opzetten zonder dat het toevoegen van nieuwe producten u tijd kost.

De stappen die nodig zijn voor de installatie van het PHP script zult u aantreffen in de handleiding die ook te vinden is op de website van Vrolijk Internet Services. Wilt u dat Vrolijk Internet Services het affiliate script voor u installeert op uw webhosting pakket, dan is dat ook mogelijk.